juwelen-slider-2banner

Onze diensten

Juwelen Jan Maes III
“Jan Maes” vertegenwoordigt al drie generaties lang een traditie in de horloge- en de juweliersbranche. Wij zijn gespecialiseerd in transformatie van bestaande juwelen en originele creaties op maat (steeds gratis ontwerp en bestek). Ons team heeft een solide ervaring en staat dagelijks gemotiveerd klaar om jou als klanten te helpen.
Bekijk ons juwelen aanbod
Bekijk ons horloge aanbod
Oorpiercings
Sinds 2006 bestaat er in België een wetgeving voor het maken van gaatjes in oor en neus. Onze systemen zijn zeer hygiënisch en veilig. We gebruiken hiervoor een instrument dat :

 • ontworpen is voor een comfortabele grip
 • eenvoudig te reinigen is
 • in chroom is afgewerkt
 • probleemloos werkt
 • nooit de neus of het oor van de klant raakt

Een oorpiercing is, afhankelijk van de persoon, na ongeveer 2 tot 5 weken genezen.

Hoe verzorgen?
Een oorpiercing is eigenlijk niet echt een piercing, daarom is de verzorging ook iets anders. Basisregel is, net als bij andere piercings: zeker in het begin, afblijven. Verder dagelijks goed spoelen met water, en nadruppelen met wat ontsmettingsalcohol, terwijl je er aan draait.

Zout water, zoals de zee, is ontsmettend, dus dat vormt geen probleem. Zwembad water met chloor kan ook niet echt kwaad, maar het is wel belangrijk om zodra je uit het water komt, de piercing even af te spoelen. Het is echter niet aan te raden om in de eerste weken al meteen te gaan zwemmen.

Wij bepalen samen met jou de plaats van de piercing en schieten er met ons professioneel instrumentje een gaatje doorheen. Dit gaat zo snel dat je er amper iets van voelt.

Eruit?
Ben je je oorpiercing ooit beu, dan kun je ze er zo uithalen. Er kan een klein, onopvallend littekentje ontstaan in de vorm van een putje.

Nog meer info ?
Klik op deze link als je nog meer informatie wenst rond oorgaatjes of oorpiercings.

Transformatie
Juwelen Jan Maes is  gespecialiseerd  in  transformatie  van  bestaande juwelen  maar kan je ook van dienst zijn bij de  creatie  van  originele ontwerpen  op maat.  Wij maken alle juwelen ook volgens jouw model of tekening.  Onze gratis ontwerpen worden steeds voorzien van een bestek.
Schatten van juwelen
Wil je juwelen in waarde laten schatten (bv voor een verzekering) of je parelsnoeren vakkundig laten verlengen dan staat Juwelen Jan Maes steeds paraat.
Eigen atelier
Juwelen Jan Maes beschikt over een eigen atelier zodat we je de volledige service kunnen bieden van alle uurwerkmerken en juwelen.
Dienst na verkoop & herstellingen
Juwelen Jan Maes beschikt over een complete werkplaats uitgerust conform de eisen van onze leveranciers. Onze uurwerkmakers volgen regelmatig bijscholing in binnen- en buitenland om jou de beste service te kunnen garanderen.
Wij herstellen alle horlogemerken en klokken en beschikken hierover over een professionele werkplaats. De reparaties worden uitgevoerd door een team van gediplomeerde horlogemakers die alle werken uitvoeren volgens de regels van de kunst. We herstellen alle merkhorloges, ongeacht de plaats van de aankoop. Horloges met een nog geldige garantie worden opgestuurd naar de fabrikant voor herstelling.
Herstellingen van alle juwelen, diamantzetten of juweeltransformaties
Jouw juweel wordt in ons eigen atelier door gediplomeerde juweliers en volgens de laatste nieuwe technieken hersteld met de grootste zorg en vertrouwen. Professionele installaties zorgen voor een perfecte afwerking of aanpassing naar wens. Juwelen Jan Maes heeft eveneens een solide ervaring opgebouwd met het realiseren van nieuwe juweelcreaties of transformaties.
Graveren
Voor particulieren graveren we juwelen of horloges en uurwerken.  Bedrijven kunnen ook op onze graveerdienst beroep doen om logo of naam in hun juwelen op te nemen. Wij graveren ook sieraden die niet bij ons zijn aangekocht en graveren steeds in ons eigen atelier. De machinale gravures zijn meestal binnen 1 dag klaar, handgravures nemen doorgaans 1 week in beslag.

graveren

Enkele mogelijkheden :

 • Graveerplaatjes
 • Trouwringen
 • Monogramringen
 • Pennen
 • Aanstekers
 • Bestek
 • kleine bekers

Contacteer ons voor een bestek via het contactformulier.